Kevin Sanders: Zijn Achtergrond en Waarom Hij Anders met Sanders Startte

 
Een monopolie-bord (board game) met daarop twee dobbelstenen en één pion, met het start-logo van monopolie in beeld en het bord op de achtergrond.
 

2012

Iets proberen

Sinds 2012 had ik ambitie om iets te doen. Ik wist gewoon niet wat dat precies was. Ik probeerde heel wat projecten uit: van initiatieven in mijn vrije tijd, naar online communities en meer. Allemaal gratis. Niet vanuit een ondernemend perspectief. Eigenlijk puur als hobby. Telkens dicht gerelateerd aan een interesse of passie van mijzelf.

2013-2014

Meer doen en proberen

Vanaf 2013-2014 begon ik deze projecten steeds meer vanuit een lucratief standpunt te bekijken: het ging niet zomaar meer over een project als hobby, maar nu wou ik er ook iets mee bereiken. Ik had iets te pakken, een drang, een zin. In wat? Dat wist ik nog niet.

2014-2016

Projecten opstarten

Tussen 2014 en 2016 probeerde ik die drang en zin te achtervolgen. Ik startte dan ook absurd veel (lees: veel te veel) projecten, verspreidde mijn tijd en energie over te veel verschillende mogelijkheden en faalde praktisch gezien met bijna elk project. Een software tool die faalde. Een online webshop die niet verkocht. Gaming tokens die gamers niet wilden kopen. Producten aanbieden die niemand wou. Ideëen genoeg. Praktische ervaring niet.

Persoonlijke ontwikkeling en anderen helpen

Tijdens diezelfde periode ontdekte ik iets binnenin mezelf: ik had een drang.. een obsessieve nood om mezelf te verbeteren, uit te dagen en steeds te groeien. En dit wou ik bovendien ook delen met anderen. Ik begon toen met het concept “Heading Towards Greatness” om zo zelf te groeien en dit te delen met anderen en een impact te maken.

Het verliep niet.. vlot. Ik had geen idee wat ik deed, wat ik verkocht of wat ik ermee wou doen. Het concept verdween naar de achtergrond. Tergelijkertijd deed ik naast mijn studies (Business Management en Marketing) ook enkele “freelance gigs” waarbij ik als beginnende consultant advies gaf aan kleine ondernemingen en zelfstandigen.

(Wil je meer details over mijn achtergrond weten, klik dan hier voor mijn LinkedIn-profiel.)

2016-2017

Bedrijf weg, geld kwijt

In 2016 startte ik met een online platform (Phozis) om gelijkgezinde mensen samen te brengen gebaseerd op interesses en passies. Toen begon een heel moelijke periode: de zoektocht naar partners, teamleden, kapitaal en externe ondersteuning bleek te ambitieus. Na een lange tijd leek alles toch vooruit te gaan en op weg te zijn, met een partner aan boord. Tergelijkertijd overwoog ik om verkoopspersoon op commissie te worden en om in de investeringsmarkt te stappen. Bovendien zat ik toen ook voor een tijdje in China aan de CUFE Business School in Beijing. De toekomst zag er goed uit.

Even later.. Phozis stopt ermee, de markt slorpt mijn geld op en verkopen op commissie voor bedrijven waar ik niet helemaal achtersta, blijkt tegen mijn normen en waarden in te gaan. Ik stond weer op nul.

Geobsedeerd met wat het verschil maakt tussen falen en succes

Ik werd geobsedeerd met “waarom?” Waarom lukte het niet? Wat stopte iemand van slagen? Waarom faalden zoveel mensen, inclusief ikzelf, keer na keer? Wat was de oorzaak? Waar lag het aan?

Na veel verhalen over falen te horen bij veel anderen.. ging ik op zoek naar een oplossing. Heel eerlijk: ik wou een oplossing voor mijzelf. Ik ging op zoek naar een antwoord.

De juiste ondersteuning maakt hét verschil

Wat ik opmerkte: de ondersteuning die ik voordien gebruikte en na lang zoeken, vond, gratis of betalend, was handig maar jammer genoeg niet voldoende. Een cursus, een specifieke workshop, individueel advies voor één onderdeel: het is praktisch en je steekt er veel van op, maar.. het kijkt niet naar het groter geheel en je staat er vaak weer alleen voor. En ik merkte al snel dat nét die constante begeleiding, ondersteuning en het aanpakken van het groter geheel.. het verschil maakt tussen falen of slagen met een eigen project of bedrijf.

En toen, in 2017, werd Anders met Sanders in het leven geroepen.

2017-2018

Na dag na dag met mensen te praten, ze beter te begrijpen en ze te helpen, realiseerde ik me: échte vrijheid komt door je eigen leven in handen te nemen. En geluk, naar mijn mening, komt voort uit iets doen wat je graag doet.

Hoe neem je het best je eigen leven in handen én doe je tergelijkertijd iets wat je graag doet?

Door iets te ondernemen, iets te starten - klein of groot.

Toen zag ik het: door anderen bewust te maken van hun interesses, passies en mogelijkheden, kan ik ze helpen om daarmee een project uit te bouwen, zelfstandig te worden en zelfs een eigen bedrijf te starten.

Zo werd Anders met Sanders, dag na dag, stap voor stap, uitgebouwd tot wat het vandaag is.

Kevin Sanders